onsdag 28 januari 2009

Har Naturen Fel?

Äkta mat kan inte vara fel! Hur kan någon tro att industritillverkad margarin är bättre än vanligt smör? Hur kommer det sig att vi människor har förlorat tron in Naturen och förlitar oss istället på 'Forskning' och 'expertutlåtanden' som kan anpassas hur som helst?

För inte så länge sedan fanns ingen forskning som förklarade vad och hur vi skulle äta. Vi bara åt det vi hade och detta var helt enkelt äkta mat. Tidigare fanns inga konstgjorda smakämnen eller 'moderna' processer i mattillverkning, det fanns endast mat som kom direkt från naturen. En köttbit, något grönt, kanske lite bär och vatten räckte bra i flera miljoner år. Varför envisas så många om att 'förbättra' en redan lyckad koncept? För lyckad är naturens eget skafferi, annars skulle mäniskosläktet ha dött ut för länge sedan.

Nu när Aftonbladet har hoppat på populariteten av att följa en mer naturlig kost (och får nog ökade försäjlningssiffror) kunde man hoppas att åtminstone det fakta som presenteras är korrekt! Men icke...

Det är helt enkelt inte bra för kroppen att gå ner 2 kg i veckan. I och för sig ger övergången till en LC kost en viktminskning på flera kilo första veckan (det mesta vatten) men oftast stannar den upp och fortsätter i en hälsosammare takt, dvs några hekto i veckan. Dessutom bildar kroppen muskelmassa med en LC kost och då går man inte ner '2 kg' utan kan faktiskt gå upp enligt vågen. Just förhållandet mellan fett och muskler är mycket intressant att följa när man äter LC...

Vill man få:

1) bättre hälsa
2) en starkare och smidigare kropp
3) bättre miljö
4) bättre ekonomi
5) en 'normalvikt'

ska man prova att äta naturlig mat! Det är hur enkelt som helst!

Och läs Dr. Dahlqvists senste inlägg om Naturlig Kost och Sjukdomar!

Mer om , , , , ,

2 kommentarer:

Garlica sa...

Hejsan! Tar en titt tillbaka. Skönt att hitta en själsfrände. Jag återkommer! = )

Gabriela, the Food Lover! sa...

:-)