torsdag 14 januari 2010

Vill också!

Att själv mala min egen köttfärs har jag velat länge! Har många idéer om olika köttsorter att experimentera med, olika proportioner (har faktiskt gjort en underbar kycklingfärs i matberedaren). Men... vilken köttkvarn är bäst? Du som tipsar får en alldeles eget recept från min bok att prova!

Blev inspirerad av SVD och inlägget om köttfärs.

2 kommentarer:

Ormen sa...

Vilken kvarn som är bäst vet jag inte, men jag har min hushållsass. som kan mala och det fungerar aldeles utmärkt.
Om det blir "slamsor"kvar( och det bli det) så bli katten glad för lite rått kött/fisk eller så kokar jag soppa till gammelvovven.
Hurra för att mala själv, det finns ofta fint kött till bra pris
och glädjen att veta hur/när det malts är stor. Fiskfärs är underskattat och svårt att få tag på, prova att göra egna fiskbullar eller fiskburgare-mums, för att inte tala om fiskfärs i fin form med en romsås.......
Nej nu får jag sluta, jag blir ju alldeles till mig. :-)

A

Gabriela, the Food Lover! sa...

Fisk och kyckling har jag malt i matberedare! Men blir tveksam kring hygienen när jag använder samma beredare till råa såser, vispgrädde, majo... hmm... tror jag ska skaffa en till, bara för animaliska "malningar"!