måndag 25 januari 2010

Underbar grön soppa till dottern

Måndag och lönedags men vi tänker ändå fortsätta äta upp våra rester och köpa nya mumsiga råvaror i slutet av veckan. I fredags lagade jag en gudomlig mexikansk "caldo de pollo" (kyckling soppa) och idag, med några av resterna, har dottern fått en variant på hennes favorit soppa: "sopa verde" eller grön soppa. När hon var liten visste hon inte riktigt vad den innehåller, bara att den är grön och jättegod. Hon säger nämligen att hon inte gillar zucchini -huvudingrediensen i soppan -och vill fortfarande inte veta hur man lagar den (djupt inne vet hon men förtränger zucchini-hemskheten).

Jag hade inte tillräckligt med zucchini för att soppan skulle få den där underbara gröna färgen så jag mixade i en handful koriander (hela kvisten).

Måndagens gröna soppa

4-6 port - tid: 10 min

1 stor kokt potatis
1 stor kokt morot
1 medelstor kokt zucchini
7,5 dl kycklingbuljong
1 handful koriander
2 msk smör
ev. salt

Mixa potatis, morot, zucchini och koriander med 2,5 dl av buljongen och häll över i en 2 liters kastrull. Blanda i resten av buljongen och rör om. Koka upp under omrörning och tillsätt smöret. Sänk värmen och låt puttra i 5 minuter. Smaka av med lite salt om det behövs.

Klart att servera med kycklingbitar, krutonger, lite pressad lime eller vad du vill. Vi äter den precis som den är.

Inga kommentarer: