söndag 5 april 2009

Naturen Bye bye

Vi har hamnat så långt borta från Naturen att vi slänger helt duglig mat!

Själv upplevde jag det för några år sedan då jag ver på min dotters fritids en fredagseftermiddag. Jag småpratade med en av personalen medna hon tog tag i en enorm gryta fylld med kokt varmkorv och slängde alltihoppa i sopporna. Jag blev väldigt upprörd måste jag erkänna! Men, pga olika bestämmelser får skolor och fritidshem varken spara maten eller ge bort den.

Hur konstigt kan det bli?

Dessutom har många svårt att känna av på ett naturligt sätt om livsmedel är bra eller dåliga? Hur luktar ruttet kött? Litar du på dig själv eller går du efter bäst-före-datumet? Då får du akta dig då dessa datum säget inget om livsmedlets verkliga tillstånd! Japp, du läste rätt! Tänk dig en bit gråaktigt kött som du vet inte har nått bäst-före-datumet... klart du litar på förpackningen, inte på dina ögon eller näsa. Eller om den har förvarats rätt i affären. Det kanske är en förpackning som någon har lagt bland pastasåserna och har legat där i ett dygn innan personalen har ställt den tillbaka bland övriga kylda köttförpackningar. Men, det som står på förpackningen är ju rätt tänker du och många med dig!

Vad skulle hända om vi människor återgick till att lita på våra smaklökar, på vårt luktsinne, våra ögon, vår känsla??? Skulle livsmedelsindustrin gå under?

Mer om , ,

Inga kommentarer: