söndag 12 april 2009

Ännu Mera Ägg

Vi som lever i valfärdssamhällen har turen att välja vad vi vill äta dag för dag. Här behöver vi inte äta samma gamla gröt eller lammgryta dag ut och dag in. Vi kan välja att variera våra rätter och välja hur mycket vi tycker maten ska kosta. Men det finns vissa livsmedel som är billiga och mycket näringsrika; allstå, man får mycket för några få kronor. Ägg, som har blivit så populär dessa dagar (är det Påsken eller någon lobbygrej?), är faktiskt en av de bästa livsmedel som vi kan hitta i snabbköpen. För under en tia kan du skapa en måltid fylld med näring som mättar och ger din kropp proteiner, vitaminer, mineraler, aminosyror mm.

Ordentlig mat för en tia:

2-3 ägg
en nypa salt
några mumsiga maskros blad eller andra gröna blad (de är gratis nu på våren)
en ordentlig klick smör

Vispa ägg och salt lite lätt. Smält smöret i en stekpanna på medelvärme. Stek de vispade äggen (vill du ha äggröra kan du röra om då och då, vill du ha omelett låter du äggen stelna utan omrörning). Lägg några maskrosblad över äggröran eller omeletten. Servera och njut!

Vill du lägga till några kronor kan du med fördel dekorera din tallrik med lite bär. Några vackra björnbär vid sidan av, ev. blandade med hallon, ger en fin färgklick till rätten.

Visst, något att dricka till! En stor kopp örtte som t ex kamomill och mynta passar bra, mjukt och snällt mot kroppen.

Ett annat recpet med ägg hittar du i min gamla blogg genom att klicka här!

Mer om , , , , ,

Inga kommentarer: