måndag 6 april 2009

Ägg: Den Perfekta Maten

Länge har vi ofta ätit mycket ägg här hemma. Äggröra med grädde, basilika, paprika, stekt i smör... kokta ägg med hemlagad majonnäs, strimlat ugnsbakad paprika på en bädd av krispiga sallatsblad... pocherade ägg i mexikansk tomatsås med lite sting från jalapeños... mums, vad gott! Aldrig har vi brytt oss om onaturliga kostråd... vad? Är ägg farliga? Varför skulle naturen då ha skapat ägg och låtit människan använda dem som föda?

Fast nu kan vi vara lugna då det visar sig, genom 'fin' forskning att ägg faktiskt är nyttig och helt ok mat! Undrar om inte allt annat som naturen har gett oss i form av ätbara saker också är ofarligt och nyttigt? Snart får vi väl lite färsk forskning som visar att en köttbit med fettet kvar är ok mänsklig föda!

Tills dess äter vi normalt: mycket naturligt, dvs hemlagad mat (för halvfabrikat och sånt inte hör hemma med natulig mat), mycket grönt, mycket animaliskt, mycket gott :-)

Lätt som en plätt om man tänker efter.

Läs mer om ägg hos Kostdoktorn!

Mer om , , , ,

2 kommentarer:

Trillian sa...

Precis. Lätt som en plätt. Förutom i början då man ska slänga ut alla halvfabrikat och alla E-nummer. Men nu är det lätt som en plätt =)

Gabriela, the Food Lover! sa...

Jo, att rensa är inte så lätt... men lärorikt är det då man kollar innehållet på all konstgjord 'mat'.