måndag 20 april 2009

Hur mycket får det kosta?

Hur många resurser tycker du dagens rätt är värt? Hur mycket tid och pengar tycker du är rimligt att lägga ner på att laga och äta en vanlig frukost, lunch eller middag?

För några månader sedan samtalade jag med en livsmedelsingenjör som berättade att forskning visar att en vanlig människa lägger ner så mycket som 12 min. per dag på att laga middag! Om inte det gäller en omelette, som ju lagas väldigt snabbt, måste denna statisktik peka på uppvärming av halv- och helfabrikat. Ska personen som kan tänkas lägga ner 12 ynka minuter på att fixa något att äta klaga på att färdiglagade industritillverkade färdigrätter inte innehåller mat? Nix!

Lustigt är det att många jag pratar med inte tycker de har tid att laga mat. Vad gör folk med tiden? Vissa går iväg efter jobbet och tränar (men inte varje dag), andra kommer hem och gör något... men jag vet inte vad... städar kanske, kopplar av i soffan, bygger lego med barnen??? Ingen aning.

En förolämpande produkt är Scans "Barnens egen grillbricka" som innehåller förvånande 34% kött. Ska det vara en lägsta köttinnehåll rekord eller vad är det frågan om?

Du kan läsa mer om innehållet här, men du får akta dig då det är skrämmande läsning och väldigt synd att oräkneliga mängder svenska barn kommer nog att få i sig mycket mycket att denna vidriga produkt sommaren 09.

Företaget går faktiskt med bra vinst så nog tycker man att lite mera kött skulle kunna ingå i korvarna barnen ska njuta av att grilla vackra sommardagar.


Som i många andra fall här i livet är det en fråga om prioritering.

Du får vad du betalar för. Du får vad du tycker din tid och dina pengar är värda. Du får vad du prioriterar här i livet. It's a personal choice, så klaga inte.

Läs om konstiga köttbullar här.

Mer om , , ,

1 kommentar:

Casino Reviews sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.