måndag 11 maj 2009

Billigt men dyrt i längden

Brukar du köpa billiga grönsaker? Då kanske du är en av dem som får i sig lite för mycket för pengarna. Ofta är billigt producerade livsmedel inte riktig mat, eller mat som innehåller en massa annat som nog inte är så nyttigt. Betalar du också för kemikalier? I Sydsvenskan kan du läsa om hur 80% av våra grönsaker är hårt besprutade med gifter som du helt säkert får i dig när du äter den där nyttiga paprikan eller gurkan. Hur kul är det? Här tror du kanske att du är duktig och äter fräscha grönsaker som är bra för din kropp, men verkligheten är verkligen annorlunda!

Överkonsumption av mat är ett av våra största problem. Skulle inte du gärna betala lite mer för ordentliga livsmedel? Och istället äta lite mindre?

Dessutom blir jag mycket orolig då min dotters skola får skolmatleverans av hemska Sodexho! (Har försökt kämpa emot men upphandlingar tar som bekant evigheter att ordnas...) Sodexho, som nu syns igen men inte som dålig skolmatleverantör utan som mardrömsleverantören av sjukhusmat. Hur tänker folk egentligen? Ska våra sjuka bli friska med en massa konstgjord mat, tillsatser, utdrygt mat mm?

Först får du i dig kemikalier du inte ens kan uttala namnet på, sedan kan du försöka bli frisk genom att äta mer kemikalier när du blir inlagd... vad håller vi på med, egentligen?

Läs mer hos Kostdoktorn (även här), SvD och här.

Och just det betalas med våra skattepengar!

Mer om , , ,

Inga kommentarer: