torsdag 5 mars 2009

Granska Kritiskt

Idag skriver Fredrik Paulún, stor kändis i vårt avlånga ohälsosamma land, att LCHF anhängare (?) är konstiga i huvudet. Enligt citatet här nedan, vilket ni kan hitta här, är de som inte äter massor med kolisar i mental obalans!

 1. 05 Mars, 2009 kl 18:06, av Fredrik Paulún

  Det råder knappast någon tvekan att de som äter enligt LCHF är i mental obalans. Min erfarenhet är att många anhängare till LCHF är arga på allt och alla. Förmågan att resonera med denna klick ilskna människor är obefintlig och det spelar ingen roll vilka argument som lyfts fram t ex mot LCHF. De svarar bara med ilska och aggressivitet. Ofta blir det lätt komiskt men det kan knappast vara konstruktivt för dem själva. Lchf ger en Minskad mental kapacitet.

  Att dessutom kortisolnivåerna är förhöjda under en extrem lågkolhydratkost är knappast heller positivt under längre perioder eftersom det är ett nedbrytande hormon. Kortisol är t ex en av de mest nedbrytande faktorerna vid långvarig stress och vid dålig kosthållning och påverkar hjärnan och minnet negativt.

  Mvh
  Fredrik Paulún

  info@paulun.se


Då erkänner jag! Jag är i mental obalans då jag aldrig har varit på så gott och stabil humör! Hi, hi, hi... Kostdoktorn verkar inte heller må så dåligt! Var och en får ju äta vad var och en vill... mår man bra så mår man bra.

OBS! Det är fullt att anklaga människor utan anledning... eller kanske är anledningen minskad försäljning av både dittan och datten GI signerad??? I alla fall har inlägget fått upp besökar- + kommentarantalet avsevärt... många av Paulúns inlägg får aldrig några kommentarer (inte mina heller för den delen) men nu är det riktig fart på bloggen.


Mer om , , , ,

3 kommentarer:

krylbo sa...

Jag tycker att du är värd en kommentar =)
Bra blog! Fortsätt så!
Vansinnigt inlägg av Herr Paulun. Där sjönk han nog som en sten i mångas ögon. Jag har inte haft så bra koll på honom tidigare, har inte brytt mig, men det här var ju droppen. Han kan verkligen häva ur sig saker som han påstår är vetenskapligt bevisat, fast det bara är nåt som snurrat fram i hans huvud...

Trillian sa...

Jag kan kommentera lite. Är ju en flitig besökare hos dig. Men jag avstår att kommentera Paulun eller Paulin eller vad han heter. Känns ganska skönt att inte ha koll på honom och känns ganska skönt att jag inte gått på hans säljknep. Fortsätt som du gör med bloggen.

Gabriela, the Food Lover! sa...

Tack för besöken! Och kommentarerna :D

Jag tycker man ska vara ärlig och snäll... när man vet att något inte stämmer kan man inte hålla tyst, för då 'håller man med'.