måndag 9 februari 2009

Om Äkta Mat

Den Hemlige Kocken, Mats-Eric Nilsson, har skrivit om tillsatser och äkta mat i dagens SvD (ta en titt och förundras över några av kommentarerna). Fast mycket av det han skriver finns att läsa i själva boken Den hemlige kocken (har du inte läst den gör det nu) är det bra att han försöker nå så många konsumenter som möjligt med information om hur vi har blivit lurade under decennier av livsmedelsindustrin. Ett exempel är hur användandet av ord som "äkta", "traditionellt" och "färskt" får oss att tro att varan är faktiskt äkta eller traditionell enligt mormors recept.

Jag köpte en fruktcentrifug i våras och har använt den flitigt. Numera följer jag en lågkolhydrat kost och då blir det inga färskpressade juicer för mig, men barnen får smaka av alla möjliga goda kombinationer på helgerna. Jag skulle aldrig köpa färdigpressade juicer igen. Om inte de är färska på riktigt förstås, som på underbara Orange Juice Bar på undervåningen av Centralen.

Mer om , , ,

Inga kommentarer: