onsdag 24 februari 2010

Midsommar mitt i snökaoset?

Kan inte stå emot men måste undra vem i hela världen vill ha färsk potatis nu när vi har en riktig, ordentlig vinter? Hemma kör vi med chili con carne i många olika varianter, grytor, goda och värmande ugnsbakade saker som kålpudding och köttfärslimpa. Det är ju kallt därute!

Visst, man kan ha mycket pengar och visa det genom att köpa färsk potatis i storvintern men hur smakar den? En tvångsodlad rot som kostar 755:- kg (enligt uppgift från SvD). Ja... nyttigt? Säkert inte? Prisvärt? Absolut inte! Jag är säker på att smaken på den där högklassiga färskpotatisen är obefintligt. Så, varför odla den? Och varför köpa den?

Om jag hade pengarna skulle jag faktiskt köpa en riktig fin lagrad parmesanost eller hjortkorv. Rätt enkelt.

Varning stockholmare: ni ska tydligen köpa den smaklösa vinter-färskpotatisen på "Hemköp i Mörby Centrum, Prisxtra vid Fridhemsplan och Prisxtra Norra Station" (samma SvD länk).

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför odla den? För någon köper den... Alldeles för dåligt insatt för att kunna bedöma smak och näringsvärde. Däremot är riktigt bra svensk färskpotatis, när den väl kommer, i sig en delikatess minst i klass med den finaste parmesanen eller hjortkorven. Tycker jag.

Gabriela, the Food Lover! sa...

Glassklart är svensk färskpotatis i säsong en otrolig delikatess :-) Men inte skulle jag betala flera hundra per kilo för den... som tur är kostar den knappt en tia när den är i säsong! :D