fredag 30 april 2010

Tacos är inte en krydda!

Hur långt får matfolket i Sverige gå utan att ta reda på riktig fakta? Varje månad dyker dessa folkliga recept överallt: tacos-xxx...

Men, kan inte ni, high-level gourméer ta reda på hur det ligger till? Tacos är inget krydda... he he... förvånad? Det är en mexikansk rätt... ja, en hel rätt! Tänk dig om pyttipanna blev reducerad till en vanlig kryddblandning? Hur skulle du må? Vad skulle du tro om de som uppfann "pyttipannakryddan"?

Precis så känns det med "tacos"... en rätt som består av vanligen varma majstortillas (alt. vetetortillas), fyllda med kött- eller veggorätter, med lite salsa till som extra smaksättning. Inte har detta mycket med en tacosbulle?

Jag har stor förståelse för att alla inte kan kunna allting men, i Wikipedians och Googles värld är det inte så svårt att kolla fakta.

Nä, mitt redan tidigare minimala förtroende för Tasteline är borta med vinden.

4 kommentarer:

Jonna sa...

Säkert goda bullar, men faktiskt dåligt val av namn. Tex-mex kanske skulle kunna vara ett alternativ? Också lite sådär lagom hipptochmodernt :)

Gabriela, the Food Lover! sa...

Hmmm... jo, lite respekt för andra kulturers mat tycker jag man kan ha, faktiskt. Även Tex-Mex är värd respekt, men man kan ju kalla den Sve-Tex-Mex.

Christopher Anderton sa...

Om jag hade suttit på livsmedelsföretagens marknadsföringsavdelningar skulle jag försöka komma på andra namn som ändå passar in. Om inte annat för att särskilja mig.

T.ex. "Mexican 5 spices" "Mexican Red Hot Spice" "Mexican Red Hot Salsa" "Yucatán Seasoning"

Sedan med en stor etikett som skriker ut "Passar bra till TACOS" för just marknaden ser ut som den gör.

Gabriela, the Food Lover! sa...

@Christopher: Ah... men PR-folket verkar köra på återvinningstrenden... det är solklart att ditt förslag skulle sälja mer är "tacos"-begreppet (som är faktiskt rätt så gammalt).

Du kanske kan sälja din idé? :D Vi mexare skulle vara otroligt tacksamma. Du skulle nog få tacksamma middagsbjudningar både hit och dit! :D